آمریکایی‌‌ها برای توصیف غذاها از کلمات احساسی همچون آرامش‌بخش، خاطره‌انگیز و هیجان‌انگیز استفاده می‌کنند.

در سال‌های اخیر دانشمندان پی بردند غذاها در احساسات ما نقش دارند و بر روی ذهن ما تأثیر می‌گذارند.

متخصص تغذیه وسلی دلبریج بر مبنا محور روده_مغز اظهار داشت که سیستم گوارش بر روی احساسات انسان نقش دارد. در واقع می‌توان گفت روده با مغز در ارتباط است و بر روی خلق و خو و احساسات ما تأثیر به سزایی دارد.

در سال 2008 محققان دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس به بررسی 160 مطالعه انجام شده پیرامون تأثیر غذا بر روی مغز پرداختند و دریافتند که یک رژیم غذایی متعادل به همراه ورزش می‌تواند اختلالات روحی را درمان کند.

دکتر آرتی گوپتا، بنیانگذار و مدیر کلینیک اضطراب و خانواده درمانی TherapyNest در کالیفرنیا بیان کرد که "ما دقیقاً همان غذایی هستیم که می‌خوریم."

دکتر گوپتا عملکرد تغذیه‌ای بیمارانی که از اضطراب یا افسردگی رنج می‌برند را ارزیابی کرد و به این نتیجه رسید که کنترل مقدار مصرف قهوه، آب یا فست فود اولین قدم در جهت ایجاد حس بهتر و سر حال شدن است.

همچنین دریافت که عملکرد مغز و بدن به عواملی همچون هضم غذا و متابولیسم بدن بستگی دارد و همچنین هر آنچه که می‌خوریم بر روی بیوشیمی بدن که یک بخش اساسی از سلامت روان است تأثیر می‌گذارد.

در این مطلب به سؤالاتی از قبیل "

برای سر حال شدن چه غذاهایی بخورم؟ " یا "

چه قرصی بخورم شاد باشم " و "چه مولتی ویتامین برای سر حالی وجود دارد؟" پاسخ می‌دهیم.

کینوآ برای سرحال شدن

کینوآ توجه زیادی را به خود جلب کرده است چراکه یک دانه سرشار از پروتئین است و جایگزین مناسبی برای برنج و پاستا می‌باشد.

بنا به گفته دلبریج، کینوآحاوی فلاونوئیدی است که خاصیت ضد افسردگی دارد.

ماهی سالمون

سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که خلق و خو را بهبود می‌بخشند. اسیدهای چرب امگا 3 نقش اساسی در تولید سلول‌های بدن دارد و باعث درخشش پوست و مو می‌شود.

اما جزء ماهی‌های کم فروش بازار است و تحقیقات نشان می‌دهند که اکثر افراد نهایتاً یک بار در ماه سالمون را در رژیم غذایی خود جای می‌دهند.

درصورتی‌که به ماهی سالمون تازه دسترسی ندارید می‌توانید از تن این ماهی استفاده کنید. و اگر ماهی دوست ندارید از مکمل‌های روغن ماهی استفاده کنید. مکمل‌ها تأثیر مشابهی بر روی خلق و خو دارند.

قارچ‌ها

ویتامین D خلق و خو را بهبود می‌بخشد و خاصیت ضد افسردگی دارد. قارچ یکی از منابع ویتامین D است.

ویتامین D مورد نیاز بدن معمولاً از نور خورشید تأمین می‌شود. بنا به گفته مارجوری نولان کوهن متخصص تغذیه و بنیان‌گذار آکادمی تغذیه فیلادلفیا موادغذایی همچون قارچ، شیر، گوشت گاو، جگر مرغ و  ماهی چرب حاوی ویتامین دی هستند.

ویتامین D در تبدیل تریپتوفان به سروتونین نقش اساسی دارد و همچنین میزان سروتونین خون را تنظیم می‌کند. میزان سروتونین خون نباید خیلی کم یا خیلی زیاد باشد. کوهن برای بیشتر بیماران خود ویتامین دی تجویز می‌کند.  

شکلات تلخ

شکلات تلخ فواید زیادی برای سلامتی دارد. برمبنای آزمایش انجمن شیمی آمریکا در سال 2009 شکلات تلخ استرس را کاهش می‌دهد.

بنا به گفته سونیا آنجلون متخصص تغذیه شکلات تلخ با افزایش میزان اندروفین خون خلق و خو را بهبود می‌بخشد. او مصرف شکلات تلخ 70 درصد به بالا را توصیه می‌کند.

غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند کفیر، پنیر و ساورکرات (نوعی کلم تخمیر)

پروبیوتیک‌ها باکتری‌هایی هستند که در روده زندگی می‌کنند. این باکتری‌ها به هضم غذا، افزایش ایمنی بدن و تمیز شدن روده کمک می‌کنند.

دلبریج بیان کرد که این باکتری‌ها علاوه‌بر نقشی که در سلامت محور روده_مغز دارند خاصیت آرام بخش دارند و به آرامش بدن هنگام عصبانیت کمک می‌کنند.

مواد لبنی تخمیر شده از جمله کفیر، ساورکرات (نوعی کلم تخمیر)، کیمچی (نوعی ترشی)، ترشی و ماست حاوی پروبیوتیک هستند.

ویتامین B6-مرغ، سبزیجات برگ سبز، گوشت گاو

مولتی ویتامین سر حال شدن

بنا به گفته کوهن ویتامین B6 برای تبدیل تریپتوفان به سروتونین ضروری است. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که در خلق و خو، یادگیری، اشتها و کنترل ضربان نقش اساسی دارد.

ویتامین B6 در مرغ، غذاهای دریایی، گوشت گاو، سبزیجات برگ سبز، اسفناج و کلم  یافت می‌شود.

انگور

انگور حاوی آنتی‌اکسیدانی به نام رسوراترول به گفته آنجلون این آنتی‌اکسیدان در بهبود خلق و خو مؤثر است.

اسیدفولیک_ کلم بوک چوی، برگ شلغم

کمبود فولیک است به افت سطح سروتونین منجر می‌شود.

به گفته کوهن اسید فولیک برای رشد مغز جنین مفید است. سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کلم بوک چوی، برگ شلغم حاوی اسید فولیک هستند.

ویتامین

ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

سیستم ایمنی بدن با مغز در ارتباط است. گاهی اوقات علت افسردگی، نداشتن شرایط فیزیکی مناسب است. ویتامین C با چسبیدن به رادیکال‌های آزاد به بدن کمک می‌کند تا راحت‌تر آنها را از بین ببرد.

ویتامین C در بروکلی، پرتقال، کلم، توت فرنگی، انبه و کیوی به وفور یافت می‌شود.

منیزیم

مطالعات نشان می‌دهد که بیش از نیمی از مردم جهان به کمبود منیزیم مبتلا هستند. منیزیم در صدها عملکرد متابولیک نقش دارد و به تعادل سروتونین کمک می‌کند.

سبزیجات دارای برگ سبز تیره، مغزها، دانه‌ها، آووکادو، غلات کامل، ماست، کفیر، تخم کدو تنبل و سونیس چارد حاوی منیزیم هستند.

علی‌رغم فواید این غذاها متخصصان بر این باورند که برای داشتن یک ذهن سالم و سر حال شدن تنها خوردن غذای مقوی کافی نیست. چراکه خواب، ورزش و رژیم غذایی نیز تأثیرگذار هستند. گوپتا افزود که مواد غذایی نمی‌توانند جایگزین درمان و دارو شوند.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها